We geven hier wat richtlijnen met betrekking tot de verzorging waar wij ons aan houden en positieve ervaringen mee hebben. Als je op- of aanmerkingen hebt of toevoegingen horen we dit graag.
We lopen elke dag drie tot vier keer uitgebreid met Indie. Omdat ze nog jong is lopen we ongeveer twintig minuten tot een half uur. Daarnaast laten we haar ook nog kleine stukjes uit. Tussendoor speelt ze als het mooi weer is in de tuin.
Inmiddels is Indie zeven maanden oud. We lopen nu één keer per dag een langer stuk van ongeveer 50 minuten. Daarnaast lopen we nog vier keer een korter stukje van ongeveer 20 minuten.
Indie is nu een jaar we laten haar nog steeds vijf keer per dag uit. Nu ook samen met Jade, dat vergt wel enige techniek. Indie luistert toch wel goed.
Indie krijgt omdat ze nog een puppy is vier keer per dag eten. We geven haar carnibest vlees en vullen dat nu aan met brokjes. We geven ook per dag één kauwstaafje voor haar gebit. De dierenarts geeft aan dat we later naar twee keer per dag voeren kunnen. Sinds begin juni 2009 geven we Indie drie keer per dag te eten. Ze weegt nu ongeveer 17 kilo. Het is inmiddels één oktober 2009. Indie is bijna 9 maanden en weegt 22 kilo. Echt een forse hond. Een paar maanden geleden was vergeleken met andere honden uit de buurt klein.... maar nu is ze er soms bovenuit gegroeid.
Indie is nu elf maanden ze krijgt nog steeds drie keer per dag te eten... Ze krijgt twee keer per dag brokjes (Farmfood) en één keer Carnibest met wat brokjes erdoor.
Jade eet nu natuurlijk ook mee.. Ze zit nog op een vier voedingen schema... Ze krijgt drie keer puppiebrokjes van Farmfood en één keer Carnibest.... s'Avonds krijgt ze dan nog wat yoghurt...Is ze gek op... Indie moest er niets van hebben zo zie je maar. Jade weegt nu (6 december ongeveer vier kilo).
We hebben voor Indie en Jade een ziektenkosten verzekering voor dieren afgesloten. De verzekering loopt bij Proteq. Het gaat om de Proteq Dier en zorg verzekering. Alle ziektekosten worden vergoed je hebt wel per declaratie een eigen risico (dacht eigen risico van 10 procent). Een paar maanden geleden had Indie buikpijn omdat ze wat verkeerds geschooid had van de straat. We waren even voor de zekerheid naar de dierenarts geweest. Rekening gedeclareerd en keurig binnen twee weken vergoeding gekregen. De premie is geloof ik rond twintig euro per maand.
We borstelen Indie bijna dagelijks. Dit doen we om de vacht zo schoon mogelijk te houden. Als er teveel stof etc. in gaat zitten krijgen we daar last van. We blijven dit in ieder geval volhouden tot ze haar volwassen vacht heeft. Om de zes weken gaat Indie in bad ze wordt dan gewassen met een speciale hondenshampoo.
Afgelopen maandag (15juni 2009) is Indie voor het eerst naar de hondentrimster geweest. Haar hele vacht is uitgeplozen, geknipt en gewassen. Het was een klus van drie uur. Ondanks dat we haar bijna dagelijks borstelen had ze toch de nodige klitten. Ze ziet er nu weer pico bello uit...... al moest ik wel even wennen aan het korte(re) haar. Lees verder bij Vacht verzorging.
Omdat Labradoodles lange hangoren hebben zijn ze gevoelig voor oorontstekingen. Het wordt aanbevolen de oren goed schoon te houden. De haren die in de oren groeien kan je er uittrekken (is wel een beetje handigheid voor gewenst) omdat deze ook ontstekingen kunnen veroorzaken.
Wij lopen vaak in een natuurgebied aan de overkant van de straat. De laatste twee weken (begin april) is daar echt een explosie van teken. Ze proberen zich met name te hechten op de kop van Indie. Ze zit natuurlijk overal met haar snuit in (schijnt een echte labrador tic te zijn). Het is belangrijk dat je teken zo snel mogelijk verwijdert. Als een teek langer dan 48 uur vastgehecht zit kan hij besmettelijke ziekten als de ziekte van Lyme (via de Borrelia-bacterie) overbrengen.
We beschermen Indie met Prac-tic (dit is ook een anti-vlooien middel, het is vergelijkbaar met frontline maar geeft volgens de dierenarts een betere bescherming tegen teken). Daarnaast inspecteren we haar elke dag en verwijderen we eventueel aanwezige teken.
Het verwijderen doen we met bovenstaande Teken-pincet. Je klemt de teek vast door het witte pennetje in te drukken op de teek te zetten en los te laten, je draait hem linksom dan komt hij los. Als de teek verwijdert is ontsmetten we met alcohol.
Lees hier meer over teken.
Indie wordt elke maand ontwormd. Dr. Pijls benadrukte dat ontwormen erg belangrijk is omdat we ook nog een kleintje rond hebben lopen.
We krijgen elke maand een smsje van de dierenkliniek als het tijd is voor haar ontwormingstablet. Erg handig want het is echt iets om te vergeten. Eerst kreeg ze Drontal maar daarvan kreeg ze behoorlijk last van haar darmen. We hebben vorige maand een ander middel gekregen, hier reageerde ze goed op (ben de naam even kwijt maar die plaats ik hier nog wel).
Volgens mij zijn er nog geen allergie vriendelijke honden gefokt die niet poepen. Het zal ook nog wel even duren tot het zover is..... Jammer... Aan de riem van Indie hebben we een Poop patrol... Een soort containertje waar je een poepzakje uit kan trekken en kan gebruiken om de ontlasting van de hond op te ruimen. In het begin drie keer trek je een vies gezicht maar daarna wen je eraan... Wel zo netjes voor onze omgeving...
Klik hier voor de website