Kies maar

Home menu

De Labradoodle

Lilly's nestje mei 2013

Indie's nestje mei 2013

Beau's eerste nestje

Onze honden

Oldvillagedoodledag 2011

Gastenboek

Dutchdoodles dagen

Wie zijn wij menu

Allergie menu

Portretten van de Oldvillagedoodles

Plannen menu

fotos menu

Verzorging

Vacht verzorging menu

Opvoeden

Portretten

Wachtlijst

Links

Contact

Indie plannen

Wat zijn onze plannen

Wij willen gaan fokken met de Australian Labradoodle. Indie is een "intact" Australian Labradoodle. We kunnen haar als ze daarvoor geschikt is nestjes laten krijgen. We worden hiervoor begeleid door dierenarts Hans Pijls uit Sommelsdijk. Hij is erg positief over Indie. Ze is de eerste Australian Labradoodle in zijn praktijk.

Indie met Pijls

Hans Pijls is ook een voorstander van selectief doorfokken om het ras zo goed mogelijk te houden. Wij willen ons in samenwerking met de dierenarts conformeren aan de eisen die gesteld worden aan het fokken van Australian Labradoodles. Lees hier de Code of Ethics van de ALAEU waar we ons bij aangesloten hebben.

We proberen met Petra van Dutchdoodles samen te werken. Misschien krijgt zij nog een reutje waar mee gefokt kan worden en waarmee geen familliaire band met Indie is.

Potret 2

Als alles goed verloopt willen we uit een nestje van Indie één teefje houden om daarmee door te fokken.

We zijn een paar weken geleden voor een algehele controle van Indie bij dr. Pijls geweest. Alles zag er goed uit ze is goed van gewicht en bouw. Eind december wordt ze verder gekeurd.

Het zijn allemaal plannen in de loop van dit jaar wordt er meer duidelijk.

Nou er wordt inderdaad meer duidelijk. Omdat we gemerkt hebben dat het moeilijk is een goede fokreu beschikbaar te krijgen hebben we samen met Petra en Rudy van Dutchdoodles en Janine en Rob van Hollanddoodles een mooie Australian Labradoodle fokreu gekocht in Canada. Deze reu heet Rocco, hij is een mooie standaard met een prachtige rode kleur.

We hebben besloten om in plaats van een fokteefje uit een nestje van Indie (als ze goedgekeurd wordt) een ander fokteefje te kopen... Dit is een puppie uit het nestje van Paloma en Binck geworden. Als ze goed genoeg is kan ze dus ook een nestje met Rocco krijgen.....

 

 

 

 

 

 

Jade

Ook Jade zal worden begeleid door dierenarts Pijls of één van zijn collega's.

Zo zie je maar alles is nog voor het eind van 2009 compleet anders dan we dachten.

De keuring van Indie

Het is 7 januari 2010. Vanmiddag heeft Indie haar keuring gehad. Er zijn röntgenfoto's gemaakt van haar heupen en ellebogen. De foto's moesten gemaakt worden volgens het protocol van de OFA. Dit houdt in dat zowel de heup als de elleboogfoto's onder een roesje gemaakt moeten worden.

Röntgen onderzoek van Indie

Wel een beetje vreemd om Indie zo suffig te zien.... Ze was wel weer snel opgeknapt gelukkig.

De foto's worden opgestuurd naar de OFA (Orthopaedic Foundation for Animals), daar worden ze door een onafhankelijke dierenarts beoordeeld. Hans Pijls gaf aan dat de heupen en ellebogen van Indie perfect waren... We verwachten dus geen problemen.

Hieronder de röntgenfoto's van Indie.

Röntgen foto's van Indie

Nu de OFA afwachten.... Ik begrijp dat dat wel een paar weken kan duren.