Kies maar

Home menu

De Labradoodle

Lilly's nestje mei 2013

Indie's nestje mei 2013

Beau's eerste nestje

Onze honden

Oldvillagedoodledag 2011

Gastenboek

Dutchdoodles dagen

Wie zijn wij menu

Allergie menu

Portretten van de Oldvillagedoodles

Plannen menu

fotos menu

Verzorging

Vacht verzorging menu

Opvoeden

Portretten

Wachtlijst

Links

Contact

Indie vacht verzorging

Vacht verzorging

 

Omdat de vacht van de Australian Labradoodle zo belangrijk is hebben we besloten er een apart hoofdstukje aan te wijden.

 

Hieronder geven we aan hoe wij de vacht verzorging aanpakken.

 

Wij hebben voor het verzorgen van een Australian Labradoodle gekozen hebben omdat een paar gezinsleden last hebben van allergieën. Zoals je kunt lezen in het hoofdstuk Allergie worden de meeste allergieën veroorzaakt door huisstofmijt. Doordat een Australian Labradoodle nauwelijks verhaard en er daardoor geen huidschilfers in de omgeving vrijkomen heeft huisstofmijt minder kans.

 

Het is natuurlijk wel zo dat in de vacht van de honden allerlei allergenen achter kunnen blijven. Bijvoorbeeld pollen van grassen en bomen, haren van andere dieren, stof etc. Het is voor ons belangrijk de vacht dus zo schoon en allergeenvrij mogelijk te houden.

 

Daarnaast is een regelmatige vachtverzorging nodig om er voor te zorgen dat er geen klitten in de vacht komen. Door de juiste borstels en kammen te gebruiken kan de huid ook goed ademen.

 

Nou moe

 

Wat doen wij zelf?

 

Wij borstelen en kammen Indie bijna dagelijks. Een klusje van een kwartier. Indie is hier aan gewend en we merken dat het ook goed is voor het baas-hond contact.

Let bij het borstelen vooral ook op je eigen houding. Wij zetten Indie altijd op de tuintafel. Ze staat/ligt dan op de goede hoogte.

Je begint beneden met borstelen en je werkt daarna laagje voor laagje naar boven. Begin bij de poten en de staart en werk dan richting de kop.

 

 

 

 

 

 

 

 

Borstelen

Wij gebruiken de volgende borstels;

Borstels

1. Eenvoudige borstel, sinds we de Mega Mat Zapper hebben wordt deze eigenlijk niet meer geruikt.

2. Mega Mat Zapper - Activet Les Poochs. Deze bortsel wordt door professionele trimmers gebruikt.

3. Een kam. Gebruiken we om de vacht na het borstelen nog een keer goed door te kammen.

Wat doet de trimster?

Voordat Indie gewassen wordt worden de nagels geknipt, de oren schoongemaakt en de tanden nagekeken. Daarna gaat ze in bad en wordt ze gewassen met een goede hondenshampoo en wordt een antiklitspray gebruikt. Hierna wordt ze drooggeföhnd en geknipt met de efileerschaar. Hieronder een impressie van de hele behandeling.

Trimsalon

Onze trimster is Daniëlle Wedel-Kromjong uit Brielle. Zij is eigenaresse van Hondentrimsalon Belladonna te Brielle Telefoon; 0181-844207. Aan een website wordt gewerkt.

Trimsalon